Elérhetőségünk:
Cím: Bélapátfalva, Bocskai 9.
Tel: +36-20-473-6621
Mail:
OTP SZÉP kártyát elfogadunk
K&H SZÉP kártyát elfogadunk
MKB SZÉP kártyát elfogadunk
Szép kártya elfogadóhely
Ingyenes wifi
ingyenes WIFI
Kövessen minket a Facebook-on

Látnivalók -> Szilvásvárad


Főbb látnivalók:

 • Szalajka-völgy
 • Istállóskői barlang
 • Millenniumi Kilátó
 • Orbán-ház
 • Kerektemplom
 • Történelmi panoptikum
 • Lovas Múzeum

Szilvásvárad, a kistérség legismertebb turistaterülete. Ha valakit Szilvásváradról kérdezünk általában a Lipicai Ménes vagy a Szalajka-völgy jut az eszébe. A Szalajka-völgy legfőbb vonzereje a természet, melyet jól kihasználtak a helyi turizmussal foglalkozók, ugyanis a terület teljesen ki van építve. Ahogy belépünk, a völgy területére számos vendéglátóhelység várja, az éhes turistákat, valamint a bazársorokon ajándéktárgyakat is vásárolhatunk. Erdei sétánk során rengeteg dologgal találkozhatunk. Itt találjuk a Szalajka patakot, a Sziklaforrást, Pisztrángtavakat, Halastavakat, Vadasparkot, Kalandparkot, Erdei Múzeumot, egy szobrot a Kárpátok Őréről, a híres Fátyol-vízesést és a túránk végén az Istállóskői ősemberbarlangot. A Fátyol-vízesés különleges látványt nyújt, a mésztufába lépcsőszerű alakzatot formált a víz, ez teszi egyedivé a vízesést. A túra végén található Istállóskői-barlang, ahol 30-40 000 évvel ezelőtti leletekre bukkantak az ásatások során. A Fátyol-vízesés nem csak gyalogosan közelíthető meg, hanem erdei kisvasúttal is, amely óránként szállítja fel és le a kíváncsiskodókat, nagyon jó élményt nyújt a kisvonat a felnőtteknek és a gyerekeknek is egyaránt. Valamint a kerékpár szerelmesei is megtalálják a lehetőséget a biciklizésre, ha éppen nem tudták betenni a csomagtartóba "járgányukat", ugyanis lehet bérelni akár több órára is bicikliket.

Kerékpárral, gépjárművel vagy gyalogosan megtekinthetjük a Millenniumi Kilátót, amely gyönyörű látványt nyújt a Bükkre, a fa szerkezetű kilátó 20 méter magasra nyúlik és összesen 16 000 csavar tartja össze. A kilátóhoz tartozik egy Millenniumi Tanösvény is, melyen táblákkal jelzik az útvonalat és a különlegességeket, mint például a növény és állatvilág ritkaságait.

Miről is híres még Szilvásvárad? Hát a pisztrángról, amelyet előszeretettel kínál szinte minden étterem. A vendéglátóegységek is igyekeztek különlegessé tenni arculatukat, hiszen az egyik étterembe úgy érezhetjük magunkat mintha egy vadászházba lennék, egy másikban pedig az éttermen belül fut a Szalajka-patak így ha szeretnénk akár etethetjük a pisztrángokat saját finomságunk elfogyasztása közben.

Kitekintve a Szalajka-völgyből is rengeteg érdekességet láthatunk, ilyen például az Orbán-ház, melyet Orbán Mihály építetett a fia számára. 1983-tól kezdődően találunk itt kiállításokat, hat teremet lehet megtekinteni összesen. Az Orbán-ház állandó kiállítása a Bükk Természeti Képe címet viseli, mely a Bükk történetét mutatja be. Elsősorban természet közeli kiállításokkal találkozhatunk, megismerhetjük a Bükk botanikusvilágát, állatvilágát.

Érdemes megtekinteni a község templomát, amely klasszicista stílusban épült, Hild József tervei alapján. Egy kör alakú templomról van szó, amelyhez négy dór oszlop is csatlakozik.

Mint ahogy az előbbiekben említettem Szilvásvárad méltán híres a lipicai lovairól, az 1950-es években telepítették ide ezeket a gyönyörű lovakat és mára már világhírűvé tette Szilvásváradot. A község rendelkezik egy klasszicista stílusban épült ménistállóval, ahol megtekinthetünk egy állandó kiállítást is a lovak történetéről, valamint a lótartással kapcsolatos eszközöket ismerhetjük meg, egy berendezett kovácsműhely mutatja be a mesterséget, illetve a magyar kocsifajtákat is megszemlélhetik az ide érkezők.

A Szalajka-völgy bejáratánál találkozhatunk az ország egyik legszebb lovaspályájával, ahol évről évre megrendezik a Szilvásváradi Lovasnapokat. A pálya 14 ezer ember befogadására képes. A lótartáshoz kapcsolódóan még számos más szolgáltatást is nyújtanak, így például lehetőség van túralovaglásra, fogathajtásra, de akár a kezdőket is megtanítják a lovaglás fortélyaira, legyen szó akár gyerekekről vagy felnőttekről. Szilvásvárad teljes egészében a turizmusra épít, így célirányosak a fejlesztéseik is, ma már nem csak a jó időben élvezhetik a község szolgáltatásait a turisták, a téli szezonban is számos programban vehetnek részt, illetve 2005 óta a síelés is biztosított.

Programok melyekre érdemes eljönni:

 • Lovasnapok
 • Pisztráng és borfesztivál
 • Szilva nap
 • Kerékpáros Maraton
 • Kutyakiállítás, stb.

Tök-Ász Vendégház Bélapátfalva

Vendégszobák, szállás elérhetö áron!

Minden jog fenntartva (Copyright) 2011-2021 Tök-Ász Vendégház Bélapátfalva

Kert - Kerti tó Webáruház

Címkék: vendégház, vendégszoba, szállás, szálláshely, bélapátfalvi szállás, szoba kiadó, zimmer frei, szabad szoba, szállásfoglalás, szobafoglalás, vendégszobák, Bélapátfalva, falusi magánszállás, Bükk, Bélkö, falusi turizmus, hotel, panzió, szállás Szilvásvárad mellett, kiadó szállások