Elérhetőségünk:
Cím: Bélapátfalva, Bocskai 9.
Tel: +36-20-473-6621
Mail:
OTP SZÉP kártyát elfogadunk
K&H SZÉP kártyát elfogadunk
MKB SZÉP kártyát elfogadunk
Szép kártya elfogadóhely
Ingyenes wifi
ingyenes WIFI
Kövessen minket a Facebook-on

Látnivalók -> Mikófalva


Főbb látnivalók:

  • Passiójáték állomásai
  • Göböly-ház

Bélapátfalva közvetlen szomszédjában található Mikófalva, melynek határában olyan kövületek találhatóak, melyek évmilliókkal ezelőtti növényekről, bogarakról, földtani viszonyokról tanúskodnak. Ezt a területet 1978-ban védetté nyilvánították.

Mikófalva egyik nevezetessége a Göböly-ház, az érdeklődők a mikófalvi palóc viseletet, a helybeliek munkáit tekinthették meg (fonatokat, szőtt tárgyakat) és egy berendezett kovácsműhely volt látható. A Göböly-házat Göböly József kovácsmester építette 1846-ban. A ház történetéhez tartozik, hogy az 1848-49-es szabadságharc után Mártonffy Lajos hadnagyot itt bújtatták.

1922-ben került megrendezésre a Mikófalvai Passiójáték, melynek színtere a falu látnivalói közé tartozik. A faluhoz közel lévő Kálvária hegyen ér véget a Passiójáték, itt három fakeresztet láthatunk. 2004-ben a falu kezdeményezésére felújították a játék útvonalát, minden állomásra (összesen 14 van) elhelyeztek egy márványtáblát, melyen az útvonalhoz kapcsolódó képeket láthatunk.

Tök-Ász Vendégház Bélapátfalva

Vendégszobák, szállás elérhetö áron!

Minden jog fenntartva (Copyright) 2011-2021 Tök-Ász Vendégház Bélapátfalva

Kert - Kerti tó Webáruház

Címkék: vendégház, vendégszoba, szállás, szálláshely, bélapátfalvi szállás, szoba kiadó, zimmer frei, szabad szoba, szállásfoglalás, szobafoglalás, vendégszobák, Bélapátfalva, falusi magánszállás, Bükk, Bélkö, falusi turizmus, hotel, panzió, szállás Szilvásvárad mellett, kiadó szállások