Elérhetőségünk:
Cím: Bélapátfalva, Bocskai 9.
Tel: +36-20-473-6621
Mail:
OTP SZÉP kártyát elfogadunk
K&H SZÉP kártyát elfogadunk
MKB SZÉP kártyát elfogadunk
Szép kártya elfogadóhely
Ingyenes wifi
ingyenes WIFI
Kövessen minket a Facebook-on

Látnivalók -> Eger


Főbb látnivalók:

  • Bazilika
  • Líceum
  • Minaret
  • Érsekkert
  • Egri vár
  • Dobó tér
  • Szépasszony-völgy stb.

Eger mindössze 35 km-re helyezkedik el Bélapátfalvától, közúton és autóbusszal is megközelíthető valamint vasúttal is meglátogathatjuk a megyeszékhelyet. A fent felsorolt nevezetesség csak töredéke annak, amit kínál Eger városa, barokk épületeivel biztosan elvarázsolja az oda betérőket.

A Bazilika a város egyetlen klasszicista stílusú építménye, 1831-1837 között épült Hild József tervei alapján. Az egri Bazilika hazánk legnagyobb méretű egyházi építményei közé tartozik. A templomba felvezető klasszikus lépcsősor két oldalát Marco Casagrande szobrai díszítik: elől a két szent magyar király, István és László, hátul a két főapostol, Péter és Pál. A Bazilika orgonáját a XIX. század végén a salzburgi Moser cég szállította. Főszezonban (május 15. - október 15.) mindennap a déli órákban orgona-bemutatót hallhatnak az ide betérő érdeklődők. (Hétfőtől szombatig 11.30 - 12.00, vasárnap12.45 - 13.15.) Közvetlenül a Bazilikával szemben találjuk a Líceumot, amely az egri Eszterházy Károly Főiskolának ad otthont.

A Bazilika a város egyetlen klasszicista stílusú építménye, 1831-1837 között épült Hild József tervei alapján. Az egri Bazilika hazánk legnagyobb méretű egyházi építményei közé tartozik. A templomba felvezető klasszikus lépcsősor két oldalát Marco Casagrande szobrai díszítik: elől a két szent magyar király, István és László, hátul a két főapostol, Péter és Pál. A Bazilika orgonáját a XIX. század végén a salzburgi Moser cég szállította. Főszezonban (május 15. - október 15.) mindennap a déli órákban orgona-bemutatót hallhatnak az ide betérő érdeklődők. (Hétfőtől szombatig 11.30 - 12.00, vasárnap12.45 - 13.15.) Közvetlenül a Bazilikával szemben találjuk a Líceumot, amely az egri Eszterházy Károly Főiskolának ad otthont. A Líceum első emeletén tekinthető meg az országszerte híres egyházmegyei könyvtár, ahol számos régi kódex, kézirat, s a Magyarországon fellelhető egyetlen eredeti Mozart-levél is látható. Pár utcányira a Líceum épületétől megtekinthetjük a Dobó teret, illetve innen közelíthetjük meg a híres egri várat is. A Dobó téren emelkedik Közép-Európa egyik legszebb és egyedi templombelsővel rendelkező barokk temploma, a Minorita templom. Mindennap 11.00,15.00 és 18.00-kor harangjáték hallható a templomból. Az Egri csillagok fő helyszínében, az egri várban a Kazamata, a Hősök terme, a történeti és időszakos kiállítások, a Képtár, a Romkert, Gárdonyi Géza sírja, az Ispotály pince, a Panoptikum, valamint az Éremverde kínál változatos időtöltést gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Török emlékként maradt ránk a híres Minaret, amely 40 méterével és összesen 96 keskeny kis lépcsőjével várja a gyönyörű panorámát látni akaró emberek. Nem érdemes kihagyni ezt a csodálatos kilátást. A Tárkányi utcán haladva eljuthatunk az Érsekkerthez. A mintegy 22 hold kiterjedésű parkot Eszterházy püspök idejében építették, a közepén található szökőkutat 2000-ben avatták fel. A francia parképítő művészet hagyományait őrző park 1919 óta közkert. Délnyugati sarkában futball-és teniszpályákat, valamint a stadiont találjuk.

Miről is híres még ez a csodálatos város? Egy könyv is kevés lenne leírni látványosságait, de meg kell említenünk a ma közel 200 pincét számláló Szépasszony-völgyet. A város méltán híres borait kóstolhatjuk meg a völgyben, illetve vihetünk magunkkal haza szuvenírként. Előtte érdemes tájékozódni, hogy melyik pincében találhatóak jó borok, mert a minőség sajnos nem ugyanolyan.

A megyeszékhely fürdőváros révén számos élményt nyújt a fürdeni vágyóknak is, úgy mint Egri Strand és Termálfürdő, Egri Törökfürdő, Egeri Bitskey Aladár Uszoda

Videó összeállítás Egerről

Tök-Ász Vendégház Bélapátfalva

Vendégszobák, szállás elérhetö áron!

Minden jog fenntartva (Copyright) 2011-2021 Tök-Ász Vendégház Bélapátfalva

Kert - Kerti tó Webáruház

Címkék: vendégház, vendégszoba, szállás, szálláshely, bélapátfalvi szállás, szoba kiadó, zimmer frei, szabad szoba, szállásfoglalás, szobafoglalás, vendégszobák, Bélapátfalva, falusi magánszállás, Bükk, Bélkö, falusi turizmus, hotel, panzió, szállás Szilvásvárad mellett, kiadó szállások