Elérhetőségünk:
Cím: Bélapátfalva, Bocskai 9.
Tel: +36-20-473-6621
Mail:
OTP SZÉP kártyát elfogadunk
K&H SZÉP kártyát elfogadunk
MKB SZÉP kártyát elfogadunk
Szép kártya elfogadóhely
Ingyenes wifi
ingyenes WIFI
Kövessen minket a Facebook-on

Látnivalók -> Bélapátfalva


Főbb látnivalók, nevezetességek Bélapátfalván:

  • Ciszterci apátság
  • Bélkő hegy
  • Gilitka kápolna
  • Római katolikus templom
  • Bélkő tanösvény
  • Lak-völgyi tó

Bélapátfalva az egyik legtöbb vonzerővel rendelkező település a kistérségen belül. A legtöbben talán apátságáról ismerik, melyet II. Kilit alapított 1232-ben a ciszterci szerzeteseknek. Az apátsági templom hazánk egyetlen épségben megmaradt románkori temploma. Nem csak "kora" miatt ennyire különleges, hanem a körülötte lévő környezet miatt is, hiszen a Bélkő hegy lábánál található, festői környezet várja az oda látogatókat. Az apátság udvarán egy forrás található, aminek vize az itt lakók szerint megfiatalítja az embert, máig iható és a helyiek előszeretettel fogyasztják a kristálytiszta vizet. A templom jelképes összeg ellenében megtekinthető.

Nem sok település mondhatja el magáról, hogy egy hegynek a lábánál "lakik", a Bélkő hegy önmagában is egy vonzerő, melynek páratlan látványa vonzza ide a turistákat. A hegy sziklái 100 millió éve emelkedtek ki, 786 méter magasságra nyúlik. A Bélkő hegy a Bükki Nemzeti Park része és így kizárólag csak gyalogosan lehet megközelíteni, illetve engedéllyel lehet belépni a területre gépkocsival. A turisták számára egy tanösvényt alakítottak ki, amely összesen öt kilométer hosszú. A tanösvény hét állomásból áll és túrajelzésekkel segítik a kirándulni vágyókat, valamint különböző ismertetőtáblák segítik megismerni a tanösvény növény és állatvilágát, ami igen különleges. A tanösvény felénél, a helyiek "550-nek" nevezik, több bánya is található, ezek azonban be vannak falazva, a kilátás azonban már innen is csodálatos. A hegy tetejéről a környező településeket láthatjuk, ha azonban szép tiszta az idő, akkor akár az Alacsony- és Magas Tátráig, valamint a Mátráig is elláthatunk.

Bélapátfalva közelében található egy mesterségesen kialakított tó, a tó közvetlenül a Bélkő hegyre néz. A Lak-völgyi tó évről-évre kiépültebb üdülési célpont lesz, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően kényelmesen élvezhetjük a táj szépségeit. Lehetőség nyílik itt sátorozásra, bográcsozásra, nyársalásra vagy, ahogy a helyiek hívják "csöpögtetésre" és ezen kívül a horgászoknak is igen kedvelt helye, mivel szép nagy halakat lehet kifogni a tóból.

Az előző évben megnyitásra került a város Gesztenyés Kiállítóháza, amely időszakos és állandó kiállításokkal várja az oda érkezőket.

Programok melyekre érdemes eljönni:

  • Drift verseny
  • Motoros találkozó
  • Tóparti Nyárbúcsúztató, tűzijáték és utcabál, stb.

Kattintson a képekre a nagyításhoz!
Bélkő hegy Ciszterci apátság Lak-völgyi tó Ciszterci apátság Bélkő hegy Bélkő hegy Bélapátfalva látképe a Bélkő hegyről Bélkő hegy Bélkő hegy befalazott bányabejárat Bélkő hegy Bélkő hegy Bélkő hegy Bélkő hegy Lak-völgyi tó Lak-völgyi tó

TV2 Kalandjárat című műsora Bélapátfalváról

Másfélmillió lépés Magyarországon című műsor Bélapátfalváról és Szarvaskőről

Tök-Ász Vendégház Bélapátfalva

Vendégszobák, szállás elérhetö áron!

Minden jog fenntartva (Copyright) 2011-2021 Tök-Ász Vendégház Bélapátfalva

Kert - Kerti tó Webáruház

Címkék: vendégház, vendégszoba, szállás, szálláshely, bélapátfalvi szállás, szoba kiadó, zimmer frei, szabad szoba, szállásfoglalás, szobafoglalás, vendégszobák, Bélapátfalva, falusi magánszállás, Bükk, Bélkö, falusi turizmus, hotel, panzió, szállás Szilvásvárad mellett, kiadó szállások